Jelenlegi hely

iWiW.hu

Az iWiW az egyik legismertebb hazai közösségi ismertségi hálózat volt, azonban népszerűsége folyamatosan csökken. Még 2002-ben indult, és a Facebook térnyerése előtt a legnépszerűbb közösségi portál volt a magyarok körében. Jelenleg is nagyon sok tagja van, előnyének tartják, hogy kizárólag a magyar piacra készült. A felmérések szerint főleg a középkorú internetező korosztály kedveli.

A kezdetekben WiW néven működött, csak 2005-ben a tulajdonosváltáskor nevezték át a mai iWiW-re (ez egy angol nyelvű kifejezés rövidítése, azt jelenti, hogy „nemzetközi ki-kicsoda”). 2006-ban vásárolta meg közel egymilliárd forintért a Magyar Telekom, amely a T-Online csoportba építette a weboldalt.

Az iWiW 2011-ben nagymértékben megújította az oldal funkcionalitását, remélve ezzel, hogy valamelyest sikerül visszaszorítani az ekkor már jelentős szerepet játszó Facebook térnyerését.
Sok funkciót és lehetőséget átvettek a nemzetközi oldaltól, így a „magyar Facebooknak” is nevezett portál igyekezett nyitni a fiatalabb internethasználók felé is.

Az iWiW alkalmas régi barátok felkutatására, kapcsolattartásra vagy akár új kapcsolódások kialakítására is egy rövid regisztráció és adatlapkitöltés után.

A 2012-es év ugyancsak nem az iWiW legsikeresebb esztendője lett. A felhasználói aktivitás drasztikus módon tovább csökkent, a korábban napi egy milliós látogatószámot is megélő portált ma már csak néhány százezer ember keresi fel.
A csökkenés nem a közösségi hálózatok iránti érdeklődés esetleges változásnak tudható be, ugyanis ezzel egyidejűleg a Facebook továbbra is növekszik.

Az iWiW megpróbálja ezt a tendenciát lassítani, így az oldal aktív felhasználói időről időre találkozhatnak újításokkal, de az portál működtetői minden bizonnyal nincsen könnyű helyzetben a Facebook nemzetközi csapatával szemben.