Jelenlegi hely

Hotmail regisztráció

A hotmail.hu cím begépelése után elénk táruló lapon keressük meg a „Regisztráció” feliratot, erre kattintva jutunk el az regisztrációs felületre. Alapvetően egy Windows Live ID nevű felhasználói fiókot hozunk létre, amely több Microsoft-szolgáltatáshoz használható. Az „Új e-mail címet is létrehozhat” feliratra kell kattintani, az így megjelenő mezőbe kell kitalálnunk a felhasználói azonosítónkat: ez kerül a @hotmail.hu, @hotmail.com vagy @windowslive.com rész elé az e-mail címünkben (itt dönthetjük el azt is, hogy melyik utótagot szeretnénk használni).

A jelszó megadása után szükség lesz néhány alternatív elérési mód megadására, ha elfelejtenénk jelszavunkat, akkor könnyű szerrel lecserélhessük azt. Három opció közül kell választani: mobiltelefonszám, alternatív email cím és a biztonsági kérdés és válasz.
Egyedülálló módon egy Hotmail fiók regisztrációkor legalább kétfajta elérési módot kötelezően meg kell adni, így későbbiekben könnyen elkerülhetjük azt, hogy teljes elveszítsük hozzáférésünket a fiókunk alól. Ezek az adtok a regisztráció után, később is módosíthatóak, így érdemes odafigyelni, hogy mindig az aktuális elérhetőségek legyenek megadva. Személyes adataink közül csak a nevünk, születési dátumunk és országunk iránt érdeklődik a rendszer.

Végül a megjelenő képen található betűket kell megadnunk, hiszen ezzel bizonyítjuk, hogy valódi emberek vagyunk, és nem egy program igyekszik új címet készíteni. A felhasználási feltételek elfogadása után a regisztráció befejezhető és máris hozzáférünk Hotmail levelesládánkhoz.