Jelenlegi hely

Hotmail belépés

A hotmail.com vagy a hotmail.hu címen elérhető felületen írjuk be a Windows Live ID-nket, valamint érvényes jelszavunkat. A belépés tehát gyors és egyszerű, ha azonban valamiért mégsem járnánk sikerrel, a jelszómező alatti szövegre kattintva jelezhetjük, hogy nem érjük el a fiókunkat.

Ezután csak válaszolnunk kell a kérdésekre, melyek alapján megpróbál segíteni a rendszer: attól függően, hogy elfelejtettük a jelszavunkat vagy valami más hibát gyanítunk, más és más tanácsot kapunk. Alapvetően az új jelszó létrehozása is nagyon egyszerű, a felhasználói nevünk (Live ID-nk) megadása mellett a kapott képen megjelenő betűket kell legépelnünk, és megkapjuk az utasításokat az új jelszó beállításához.

A Hotmailnél, sok más levelezőrendszerrel ellentétben, már a regisztrációkor kötelező megadunk legalább két olyan opciót, aminek a segítségével visszaállíthatjuk elfelejtett jelszavunkat. Ha elfelejtjük jelszavunkat, akkor így nehezen fordulhat elő, hogy többé nem férünk hozzá fiókunkhoz.
A jelszó megőrzése mellett fontos azonban ezen visszaállítási opciók karbantartása is. Három lehetőség közül választhatunk, mobil telefonszám, alternatív email cím, biztonsági kérdés és válasz. Tehát ha valamelyik elérhetőségünk megváltozott és azt az adatot a Hotmail fiókunkban is használtuk, akkor célszerű ilyenkor ott is frissíteni, pl. ha új telefonszámunk van, vagy megváltozott az alternatív email címünk.
Ezen beállításokat bármikor megváltoztathatjuk, csak lépjünk be Hotmail postafiókunkba, majd a beállítások menüben keressük a "Jelszó és biztonsági adat" szekciót.