Jelenlegi hely

Hotmail bejelentkezés

A hotmail.com vagy akár hotmail.hu cím begépelésével jutunk a levelezőrendszer főoldalára: itt a jobb oldalon adható meg a Windows Live ID-nk, amely gyakorlatilag egy felhasználónév. A bejelentkezéshez még szükségünk lesz az aktuális, érvényes jelszavunkra is, majd ha ezt is begépeltük, akkor kattintsunk a bejelentkezés gombra. Ha bepipáljuk a "Bejelentkezve szeretnék maradni" jelölőnégyzetet, akkor ugyanazon a számítógépen mindaddig bejelentkezve maradunk, míg kijelentkezés linkre nem kattintunk. Csak olyan számítógépen alkalmazzuk ezt az opciót, amihez csak mi férünk hozzá, különben könnyen előfordulhat, hogy illetéktelenek kezébe kerül a Hotmail postafiókunk.

A Windows Live ID nemcsak a Hotmail, de más online Microsoft-termékek, például a Messanger használatához is használható.

Ha egy másik számítógépről, például nyilvános internetkávézóból jelentkezünk be, akkor kérhetünk egyszer-használatos kódot is, amely csak egyszer, az adott belépésnél működik. Ilyenkor a jelszavunk begépelésére sincs szükség, csupán az SMS-ben kapott egyszer használható belépési kóddal tudunk bejelentkezni.
A funkció használatához elengedhetetlen, hogy a felhasználó fiókunkhoz a mobiltelefonszámunk hozzá legyen rendelve, máskülönben nem tudunk SMS-ben kapott kóddal belépni.