Jelenlegi hely

Hotmail

A Microsoft által üzemeltetett ingyenes e-mail szolgáltatás teljes neve Windows Live Hotmail. 1996-ban indult, jelenleg többféle végződés közül választhatunk, például @hotmail.com és @live.com. Az ingyenes változat legalább öt gigabájt tárhelyet biztosít, a küldhető mellékletek maximális mérete 25 megabájt. A postafiókot 270 napos inaktivitás után törlik.

A Hotmail lehetőséget ad arra, hogy a felületéről elérhetőek legyenek más szolgáltatónál lévő postafiókunk tartalma is, így egy központi címnek is használhatjuk. Beépített chatszolgáltatás segíti az azonnali kapcsolattartást levelezőpartnereinkkel.

A Microsoft élen jár a kéretlen reklámlevelek elleni harcban, így a rendszer spamszűrője meglehetősen erős, valamint a Hotmail sokszor anyagilag is támogatja a spamellenes harcot.

Outlook.com

2012 nyarán a Microsoft elindította az outlook.com szolgáltatás első verzióját, ami idővel felváltja a Hotmail levelezőrendszert. A meglévő Hotmail-es postafiókunkat már most is könnyedén frissíthetjük az Outlook.com rendszerére.
Belépés után nyissuk le a beállítások menüpontot, majd válasszuk a "Váltás erre: Outlook" lehetőséget. Az átállás után a belépési adataink, leveleink, szűrőink és minden adat változatlan marad és teljes mértékben elérhető lesz az outlook.com felületről is.
A Windows rendszerek új megjelenését követve az Outlook.com oldalon is egy letisztult, egyszerű külsővel találkozhatunk, ami gyors, átlátható kezelést tesz lehetővé.