Jelenlegi hely

Gmail belépés

A gmail.com webcím begépelésével a Google egyesített bejelentkezési felületére jutunk. Elegendő egyetlen belépés és rögtön hozzáférünk az összes általunk használt szolgáltatáshoz, így köztük a Gmail levelezőrendszerhez is. A belépési felületen adjuk meg felhasználónevünket és jelszavunkat majd kattintsunk a bejelentkezés gombra.

A „Maradjon bejelentkezve” opció bepipálásával beállíthatjuk, hogy az adott eszközön mindaddig bejelentkezve maradjunk a Google fiókunkba, amíg a kijelentkezés gombra nem kattintunk. Tehát ha elnavigálunk más oldalakra, majd újra felkeressük a gmail.com címet vagy bármely Google terméket akkor egyből bejelentkezett státuszban leszünk az adott szolgáltatásban. Hasznos funkció, ugyanis nincs szükség az állandó belépésekre azonban ezt csak olyan eszközön kapcsoljuk be, amit gyakran használunk, és más nem fér hozzá.

A Gmailbe ugyanazokkal az adatokkal léphetünk be, amelyekkel a Google többi szolgáltatásába is, így Google Dokumentumok, Naptár, sőt akár a YouTube és a Google+ közösségi oldal felületére is beléphetünk egyetlen Google fiókkal.

Az elfelejtett jelszó esetén ugyanezen a felületen kérhetünk új jelszót. Ha megadtunk biztonsági kérdéseket, akkor azok segítségével adhatunk meg új belépési kódot (ilyen kérdés például, hogy mi volt az első tanárunk neve), de a mobilszámunk korábbi megadása után akár sms-ben is küldenek nekünk visszaállító kódot.

Érdemes továbbá másodlagos email címet is megadnunk (amennyiben rendelkezünk ilyennel), így arra is kérhetünk jelszó visszaállítást.
Ezen beállításokat eléréshez kattintsunk a profil lenyíló menüben a "Fiók" linkre. Bal oldalt keressük a "Biztonság" menüpontot, majd válasszuk "Fiók-helyreállítási beállítások" lehetőséget.
Itt a mobiltelefonos azonosítás elérhetőségét, a másodlagos email címeket és a biztonsági kérdést is megadhatjuk, illetve módosíthatjuk.
Így nem csak a jelszó elvesztése estén kérhetünk segítséget, hanem például ha a felhasználónevünket felejtettük el, akkor azt is megtudhatjuk másodlagos email címre küldött információk alapján. Ha bármi problémánk van a belépéssel, akkor a bejelentkezési felület alján használjuk a "Nem tud hozzáférni fiókjához?" linket.