Jelenlegi hely

Gmail bejelentkezés

A Google-féle levelezőrendszerbe való belépés nem is lehetne egyszerűbb: ha van Google felhasználói fiókunk, akkor gmail.com oldalon adjuk meg a belépéshez szükséges email címet és a hozzá tartozó jelszavunkat.

Egyetlen belépés az új, egyesített bejelentkezési felületen és máris használhatjuk a Google valamennyi szolgáltatását, mint pl. a Google+, Gmail, Naptár vagy éppen a Youtube. Tehát egy azon Google regisztrációval hozzáférünk a Google számtalan különböző termékéhez.

A belépés után az oldal alján, a legutóbbi fióktevékenység résznél látjuk az utóbbi bejelentkezés idejét is. Ez arra jó, hogy ellenőrizhessük, nem lépett-e be illetéktelen a fiókunkba. Megnézhetjük az utóbbi belépések részleteit, akár böngészőből, akár levelezőprogramból vagy mobilról léptek be a fiókunkba.

Bejelentkezés egyszerre több Gmail fiókba

A Google lehetőséget ad arra is, hogy - bizonyos korlátozásokkal - párhuzamosan több fiókot kezeljünk egyszerre anélkül, hogy állandóan ki-be kellene lépkednünk. Ennek beállítására a https://accounts.google.com/b/0/MultipleSessions oldalon van lehetőség.

Egyszerre akár 10 fiók kezelésére van lehetőség. Alapesetben aktiválva van ez a funkció, így nincs más teendő, mint lépjünk be első fiókunkba, majd a jobb oldalt felül található profilt lenyitva, kattintsunk a "Fiók hozzáadása" linkre.
Egy új böngészőfülön újra megjelenik a Gmail bejelentkezés ablak, ahol begépelhetjük a következő Gmail címünk belépési adatait, majd a bejelentkezés után máris hozzáférünk az adott címhez tartozó levelezéshez.
Bármelyik Gmail fiókunkban vagyunk, a profil lenyitásánál tetszés szerint váltogathatunk az egyes fiókok közt. Mindig az először bejelentkezett profilunk lesz az alapértelmezett fiók, így ha olyan szolgáltatás keresünk fel, ahol nem támogatott a több profilos bejelentkezés, akkor az első lesz az alapértelmezett, illetve ha abból kijelentkezünk, akkor az összes fiókból automatikusan kijelentkeztet a rendszer.