Jelenlegi hely

Freemail bejelentkezés

A Freemail levelezőrendszer felületére a freemail.hu címen elérhető weboldalon lehet bejelentkezni: írjuk be a regisztrációkor megadott felhasználónevünket és jelszavunkat, azután kattintsunk a „Belépés” feliratú gombra.

A „biztonságos beléptetés” opció kiválasztásával SSL autentikációval, tehát egy titkosítás használatával küldi el az adatokat a böngésző. Erre akkor lehet szükség, amikor olyan hálózatot használunk, amelyhez kívülről hozzá lehet férni, például nyitott wificsatornán keresztül próbálunk belépni. Ezt beállítani csak egy mozdulat, de ilyenkor megelőzheti a jelszavunk ellopását.

A belépési gomb alatt jelezhetjük, ha elfelejtettük a jelszavunkat. Ilyenkor a megadott biztonsági kérdésre kell válaszolnunk vagy a megadott alternatív e-mail címünkre kapjuk meg az utasításokat, amelyek segítségével új jelszót állíthatunk be, majd azzal már könnyedén beléphetünk.

Amennyiben sem a biztonsági kérdése nem tudjuk a választ (vagy nincs is biztonsági kérdésünk) sem pedig nem rendelkezünk alternatív email címmel, akkor sajnos nincs lehetőség jelszavunk visszaállítására. Mindig kellő odafigyeléssel válasszuk meg jelszavunkat és vigyázzunk annak megőrzésére.
Alternatív email címet és az emlékeztető kérdést is bármikor megadhatunk, nemcsak a regisztrációkor van erre lehetőség. Lépjünk be Freemailes postafiókunkba, majd navigáljunk a "Beállításaim -> Jelszóemlékeztető" oldalra. Itt nyílik lehetelőség, hogy megadjuk vagy módosítsuk a jelszó emlékezető kérdést/választ illetve a másodlagos email címet.
A változtatások érvényesítéséhez szükségünk van még a felhasználónevünkhöz tartozó aktuális jelszóra.