Jelenlegi hely

Facebook bejelentkezés

A Facebook közösségi portálra a regisztrációkor megadott e-mail címünkkel és az érvényes jelszavunkkal a Facebok fő, illetve bármelyik aloldaláról beléphetünk. Ha még nem regisztráltunk, akkor a Facebook minden oldalán megjelenik egy regisztrációs gomb, amin keresztül ingyenesen létrehozhatjuk felhasználói profilunkat. Jellemzően a facebook.com domain alatt megjelenő oldal jobb felső sarkában egy kék sávon található a bejelentkezési felület.

Előfordulhat, hogy egy külső weboldalon kell bejelentkeznünk, például azért, mert lájkolni (azaz a barátainknak ajánlani) szeretnénk egy cikket, videót stb. vagy hozzá szeretnénk szólni valamihez. Ilyenkor a gomb megnyomása után felugró ablakban kell megadni a belépéshez szükséges adatokat.

Figyeljünk rá, hogy csak a facebook.com felületén adjuk meg a facebookos jelszavunkat! Ha tehát egy külső oldalon akarjuk használni a Facebook-azonosítónkat (hiszen egyre több oldal engedélyezi, hogy külön regisztráció nélkül, a facebookos felhasználói nevünkkel használhassuk a szolgáltatásait), mindig győzödjünk meg róla, hogy megbízható webhelyről van szó, a bejelentkezés pedig a facebook.com felületén, jellemzően egy felugró ablakban történjék!

Biztonsági ellenőrzés bejelentkezés során

A Facebook a felhasználói profilok védelme érdekében folyamatosan figyeli a bejelentkezési paramétereket, így ha külföldről, vagy rövid időn belül egymástól távoli helyszínekről próbálunk bejelentkezni, akkor valószínű egy biztonsági ellenőrzést kell kitöltenünk.
Az ellenőrzés során vagy a Facebookon már korábban megadott adatainkra kérdeznek rá, vagy a fényképes ellenőrzés keretében az ismerőseink képet mutatja a rendszer és egy néhány elemű listából ki kell választanunk, hogy ki látható a képen.

Jelszó használata

A Facebook aktív bejelentkezés használatával nincs szükség minden alkalommal - amikor felkeressük az oldalt - a belépési adatink megadásra. Ha ugyanazon a számítógépen használjuk, az eltárolt információk alapján a rendszer automatikusan bejelentkezve tart minket.
A funkció megkönnyíti a Facebook elérését, azonban ha hónapokig vagy netán évekig ezzel a módszerrel, mindig ugyanarról a számítógépről lépünk be, akkor könnyen előfordulhat, hogy idővel elfejeltjük jelszavunkat, amire általában akkor döbbenünk rá, ha egy olyan helyről kívánunk belépni, ahol nincs eltárolva a belépési adataink.
Mindig fordítsunk kellő figyelmet jelszavunk biztonságára és tárolására, amennyiben mégis elfelejtettük volna, használjuk az "Elfelejtetted a jelszavad" funkciót.