Jelenlegi hely

Citromail bejelentkezés

A citromail.hu felületén a regisztrációnál megadott felhasználónév és az aktuális jelszó megadása után léphetünk be. Lehetőségünk van IP-cím-ellenőrzést kérni, ilyenkor a rendszer figyeli a számítógépünk IP-címét, és megakadályozza, hogy másik gépről bejelentkezzenek a fiókba.

Nem szabad elfelejteni, hogy a Citromail speciális szabálya szerint törlik azokat a fiókokat, amelyekbe a webes felületen keresztül nem léptek be 90 napon át. Ez azt jelenti, hogy bár használhatók különböző levelezőprogramok a citromailes címünkre érkező levelek kezelésére vagy levélírásra, de háromhavonta mindenképpen legalább egyszer be kell lépni a citromail.hu oldalon is!

Szintén gondot okozhat az úgynevezett dinamikus proxy használata: ha nem sikerül a belépés, akkor ki kell venni a pipát az „IP cím ellenőrzés” feliratú jelölő kapcsolóból a bejelentkezési felületen.

Jelszó használata

A jelszavunk tárolása nagyon fontos, ugyanis ha elfelejtjük, és nem rendelkezünk alternatív email címmel és/vagy jelszó emlékeztető kérdéssel, akkor búcsút inthetünk az egész Citromail-es levelesládánknak, ugyanis nincs más módja egy elfelejtett jelszó helyreállításának.
Az említett adatok megadásához be kell jelentkezünk a postafiókunkba, majd a jobb oldalt felül található "Beállítások" linkre kattintani. A jelszó emlékeztető szekcióban adhatjuk meg az alternatív email címünk illetve a jelszó emlékeztető kérdést és választ.
Érdemes a jelszavunkat is úgy kitalálni, hogy az nehezen feltörhető legyen, ezzel is csökkentve, hogy postafiókunk felett elveszítsük az uralmat. Az erős jelszó legalább 8 karakter hosszú, tartalmaz kis és nagybetűt, illetve számot vagy írásjelet.