Jelenlegi hely

Facebook bejelentkezési értesítő

A Facebook folyamatosan harcol a közösségi oldalon történő mindennemű visszaélés ellen, ennek köszönhetően nagyon fejlett biztonsági rendszerrel rendelkezik. Ha felkeressük a biztonsági beállítások menüpontot, akkor jó néhány olyan menüpontot találunk, amivel saját magunk is tovább növelhetjük Facebook fiókunk biztonságát. Ezek közül most a Bejelentkezési értesítők és a Bejelentkezés-jóváhagyások funkciót nézzük meg.

Bejelentkezési értesítők

A Bejelentkezési értesítő bekapcsolása után a választható módón, emailben és / vagy telefonon (Push típusú üzenet) értesítést kapunk, ha fiókunkba olyan eszközről jelentkeznek be, amelyről korábban még sosem jelentkeztünk be. Az értesítő emailben részletesen leírják a bejelentkezés időpontját, megközelítőleg a helyszínét, továbbá láthatjuk, hogy milyen készülékről történt a bejelentkezés és melyik internetszolgáltatón keresztül.

Facebook Bejelentkezési értesítő

Amennyiben a levélben található adatok alapján úgy ítéljük, hogy nem saját magunk kezdeményeztük a bejelentkezést, akkor az itt található "tedd biztonságossá a fiókodat" linkre kattintva elvégezhetjük a szükséges biztonsági módosításokat.

Bejelentkezés-jóváhagyások

A bejelentkezés-jóváhagyás engedélyezése után egy extra biztonsági védelemmel látjuk el fiókunkat, melynek keretében minden olyan esetben, amikor egy ismeretlen böngészőből próbálunk bejelentkezni a fiókunkba, akkor egy biztonsági kódot kapunk telefonunkra. Csak a helyes kód megadása után léphetünk be a fiókunkba. Ismeretlen böngészőnek számít minden olyan böngésző, amivel korábban még nem jelentkeztünk be Facebook fiókunkba.

Facebook Bejelentkezés-jóváhagyás

Tehát míg az első funkció bekapcsolás után csak egy értesítést kapunk, addig a bejelentkezési jóváhagyás egy sokkal erősebb, valós védelemmel látja el fiókunkat, ami egy fiókfeltörést teljes mértékben meg tud gátolni. A felhasználók többsége általában mindig ugyan azt a néhány böngészőt használja a fiókja megtekintéséhez, így ha nap, mint nap nem használunk más készüléket a Facebbok belépéshez akkor érdemes a fiókunk védelme érdekében a biztonsági jóváhagyás funkciót bekapcsolni.