Jelenlegi hely

Outlook

Csevegj Google ismerőseiddel az Outlook.com-on

Az outlook.com az egyik legdinamikusabban növekvő levelezőrendszer, ahol a növekedés fenntartása és a meglévő felhasználói élmény fokozása érdekében rohamtempóban fejlesztenek újabb és újabb funkciókat. Figyelembe veszik a felhasználói visszajelzéseket és megpróbálnak minden valós igényt beintegrálni a levelezőrendszerbe. Így született meg az a lehetőség is, amely szerint mostantól a Facebook, Skype ismerőseinken túl akár a Google barátainkkal is chatelhetünk az Outlook.com levelezőrendszeren keresztül.

Outlook összekapcsolt fiókok beállítása Tovább about Csevegj Google ismerőseiddel az Outlook.com-on

Már outlook.hu címen is elérhető az Outlook levelező

2013 áprilisában 32 új domain végződéssel bővült az Outlook levelezőrendszer elérhetősége. A listában szerepel a magyarországi végződéssel ellátott, outlook.hu cím is, így akár ezen keresztül is megnyithatjuk a levelezőrendszert.

További előnyt jelent, hogy az email címünk @ utáni részében is beállíthatjuk a @outlook.hu végződést, ezzel még inkább honosíthatjuk elektronikus postacímünket.
A beállításhoz csupán egy új aliast kell felvennünk a már meglévő Outlook (Hotmail) fiókunkhoz.

  • Lépjünk be a meglévő Outlook (Hotmail) fiókunkba
  • Az oldal jobb felső sarkában kattintsunk a fogaskerék ikonra, majd válasszuk a „További levelezési beállítások” menüpontot
  • A "Fiók kezelése" részben kattintsunk a "Outlook-aliasnév létrehozása" linkre
  • Az első mezőbe a kívánt @outlook.hu előtti azonosítót

Outlook.hu alias Tovább about Már outlook.hu címen is elérhető az Outlook levelező

Outlook.com beépített Microsoft Office alkalmazásokkal

A korábban Microsoft Hotmail néven ismert, ingyenes web-alapú e-mail szolgáltatás 1996-ban az elsők között rajtolt. Fontosabb funkciói közé tartozik a korlátlan e-mail tárhely, a SkyDrive nevezetű tárhelyszolgáltatás, illetve a névjegyek platform. Egy 2012-es felmérés szerint 364 millió tagjával a világ legnagyobb web-alapú e-mail szolgáltatója. Népszerűsége többek között feltehetően annak köszönhető, hogy ez a levelezőrendszer integrálta a Microsoft azonnali üzenetküldő szolgáltatását is. A Microsoft 2012 nyarán jelentette be az Outlook.com próbaverzióját, mely mára átvette a Hotmail helyét. Tovább about Outlook.com beépített Microsoft Office alkalmazásokkal

Email aláírás beállítása a népszerű levelezőrendszerekben

Az e-mailek esetében, főleg, ha egy céges levelezőrendszerről van szó, nagy segítség lehet az automatikusan megjelenő aláírás. Ennek lényege, hogy egyszerűsítve a mindennapi levelezéseket, egy általunk kiválasztott, megszerkesztett szöveget illeszt be automatikusan minden kimenő levél végére. Ebben az aláírásban elhelyezhető egyszerű szöveg is, mint a név, a cég neve, elérhetőségek; de egyes levelezőrendszerek esetében kiegészíthető a szöveg képekkel, linkekkel, így teljes mértékben egyedivé alakítható.

Gmail levelezőrendszer

A Gmail levelezőrendszerében az aláírás könnyedén beállítható, formázható, a felület egyszerűen kezelhető. A Beállítások menü Beállítások alpontjának Általános részében az Aláírás menüpontban kapcsolható be. Az aláírás az e-mail szövegétől elkülönülten, két gondolatjellel elválasztva jelenik meg. Tovább about Email aláírás beállítása a népszerű levelezőrendszerekben

Hotmail fiók váltása az Outlook.com-ra

2012 nyarán a Microsoft bemutatta az Outlook.com ingyenes levelezőszolgáltatását, ami idővel a Hotmail levelezőt hivatott felváltani. Rövid időn belül nagy népszerűségre tett szert és még a nyitás napján több mint egy millióan regisztráltak a rendszerbe.
A webes levelező megalkotásánál egy merőben új, a Windows 8 dizájn jegyeit követték. Alapvetően a Hotmail minden hasznos szolgáltatása elérhető az Outlook.com-on, így aki átvált a modern rendszerre biztos nem fog csalódni.
A Microsoft Live, Hotmail fiókkal rendelkezőknek ugyanis nem kell új fiókot létrehozniuk, hanem egyszerűen átválhatnak az új levelezőre, a postafiók teljes tartalma és a saját beállításaink mind elérhető az új felületen is.
Az Outlook.com felületéről akár (videó)telefonálhatunk is, mivel egy webes skype modult is beépítettek.

Ha rendelkezünk már Hotmail fiókkal, akkor a következőképp válthatunk át az Outlook.com-ra: Tovább about Hotmail fiók váltása az Outlook.com-ra

Freemail Outlook beállítás

A Freemail levelezésünket kliens programon keresztül csak POP3 beállításokkal érhetjük el, így mindenképp olyan szoftvert keressünk, ami támogatja a POP3 protokollt. A Microsoft Outlook e programok közé tartozik, így könnyedén bekonfigurálhatjuk Freemail postafiókunkat.

Az Outlook 2010 estén a következőképp járjunk el:

1. File menü, majd kattintsunk az Új fiók hozzáadása gombra (Add Account)

Freemail Outlook beállítás 1

2. Válasszuk a manuális szerver konfigurálás opciót (Manually configure server settings)

Freemail Outlook beállítás 2

3. Kattintsunk a Tovább (Next) gombra

4. Válasszuk az internet E-mail opciót (Internet E-mail, Connect to POP or IMAP server)

Tovább about Freemail Outlook beállítás